Noticies

Publicat el: dilluns, 15 de nov. de 2021

En el marc del Festival Cordeví, aquest dissabte s’ha celebrat una jornada relacionada amb l’apicultura i el producte de la mel. En primer lloc, el Josep Oller, apicultor de Talarn, va realitzar un taller en que va explicar el procés que desenvolupen les abelles per tal de transformar el nèctar amb mel. A continuació mestres culinaris de la Fundació Alícia ens van delectar amb 5 plats on la mel tenia un paper rellevant. Ja per últim, vam podem degustar diferents tipus de mels de 6 apicultors pallaresos.

Publicat el: dijous, 23 de set. de 2021

Gràcies a un ajut del Servei d’Ocupació de Catalunya, aquest dimarts l’Ajuntament de Talarn ha contractat, en pràctiques, un jove de Talarn per un període de 6 mesos. Aquest ajut va destinat a incentivar la contractació en pràctiques de persones joves beneficiàries del Programa de Garantia Juvenil, una iniciativa europea d'ocupació per reduir l'atur juvenil

Publicat el: dimecres, 18 de ag. de 2021

La Festa Major de Talarn ja és a tocar, i aquest any ho fa amb un concert estelar, el del grup Itaca Banda, amb un espectacle de circ de la reconeguda companyia Los Galindo i amb vocació de recuperar activitats que s'havien perdut com el campionat de ping-pong o la bicicletada fins al Càmping Gaset. En tots els actes s'hauran de complir les mesures per a la contenció de la COVID-19 i és obligatori la reserva d'entrades a través del portal Entrapolis. Aquest cap de setmana tots i totes al carrer a gaudir de la Festa Major!!

Publicat el: divendres, 11 de jun de 2021

L'Ajuntament de Talarn torna a reprendre els cursets de natació a la piscina municipal. Enguany s'han programat 3 torns de diferents franges d'edat per als més petits/es i un curset per adults o per joves que vulguin perfeccionar la seva tècnica. Les inscripcions es realitzen a través del portal Entrapolis. Per a més informació podeu descarregar-vos el programa dels cursets.

Publicat el: diumenge, 23 de maig de 2021

El passat 19 de maig, l’Ajuntament de Talarn va celebrar una sessió plenària, de caràcter extraordinari, en la qual es va acordar iniciar un expedient de modificació de les normes subsidiàries de Talarn amb l’objectiu d’actualitzar la normativa del sòl no urbanitzable, i de regular les instal·lacions generadores d’energies renovables. En aquest sentit, el Ple municipal va acordar suspendre, durant el termini d’1 any, l’atorgament de llicència i autoritzacions d’edificació, instal·lació o ampliació relatius a les instal·lacions, activitats i usos de producció d’energia eòlica i fotovoltaica. La suspensió no afecta a les llicències i autoritzacions d’instal·lacions d’energia solar d’autoconsum, ni a la resta d’usos del sòl no urbanitzable.

Publicat el: dimecres, 19 de maig de 2021

Aquest cap de setmana Talarn s'ha tornat a omplir de circ. Un gran nombre de famílies provinents dels dos Pallars, i de comarques veïnes, han gaudit de les diferents activitats programades, que han anat des d'un taller de circ a una actuació musical, passant pels esperats espectacles de circ que van delectar a totes les persones presents. La Fira del Circ de Talarn creix any rere any i en aquesta edició, malgrat les restriccions d'aforament a causa de la COVID-19, s'ha arribat al miler d'espectadors entre totes les actuacions. Enguany, la novetat més destacada ha estat el canvi de data, habituats a l'abric d'altres fires que s'havien celebrat al voltant de Sant Martí, aquest any la calor s'ha deixat notar amb força, fent una fira diferent en tots els sentits.

Pàgines