Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

1r torneig de frontenis a la pista poliesportiva

La inauguració de la pista de frontenis a les instal·lacions annexes de la piscina municipal deixa enrera molts anys de pràctica a la plaça de la Vila

DILLUNS 04 DESEMBRE 2023

La paret de l'església ha estat testimoni de grans tornejos improvisats de frontó, ja sigui amb raqueta com amb les mans, a l'estil de la pilota basca, tan habitual als pobles de tota Euskal Herria. Els padrins més grans del poble recorden com es feien les pilotes amb gomes de rodes i les durícies a les seves mans després de cada partit. Més endavant, amb l'arribada de nou material esportiu la seva pràctica es va anar endolcint amb la introducció de les primeres raquetes de fusta que van permetre utilitzar la totalitat de la plaça gràcies a les pilotes de tenis, tal i com les coneixem avui en dia. 

Després de molts anys de reivindicacions el proper dissabte s'inaugurarà la primera pista oficial de frontenis de Talarn, en la que la tècnica guanyarà pes en detriment de la (mala) sort que la pilota impactès a un sortint de la paret de la pròpia església.