Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament aprova el pressupost municipal per a l'any 2024 que ascendeix a 830.000 €

El nou pressupost reflecteix l'esperit de compromís de l'Ajuntament amb el desenvolupament integral del municipi i el benestar dels seus habitants.

DIMARTS 12 MARÇ 2024

L'Ajuntament de Talarn ha aprovat el pressupost municipal per a l'any 2024 durant la sessió del ple extraordinari celebrada aquest 11 de març de 2024. Es preveu que aquest finançament doni suport a una àmplia gamma de serveis i iniciatives, incloent-hi, programes socials, cultura, esports, infraestructures i altres àrees clau de la vida comunitària. Entre les diverses actuacions planificades per aquest 2024, destaquen les següents iniciatives:

Adequació d'un pàrquing públic: Adequació d'un pàrquing públic al carrer de la Mota de 25 places d'aparcament, amb l'objectiu de proporcionar millors serveis de mobilitat als residents i visitants de la localitat i millorar la logística d'aparcament.

Ajudes i subvencions per a la rehabilitació de teulades i façanes: Es dona continuïtat a les ajudes per a propietaris interessats en la rehabilitació de les teulades i façanes dels seus habitatges, millorar en especial el nucli antic i preservar el patrimoni arquitectònic local, en especial del nucli antic.

Millores en la pista poliesportiva: Es realitzaran inversions per a la modernització i millora de les instal·lacions esportives locals, amb especial atenció a la pista poliesportiva, de la zona esportiva "Les Vinyes", amb l'objectiu de promoure l'activitat física i el lleure entre la ciutadania.

Inversions en la xarxa d'aigua: Es destinaran fons per a la millora, l'eficiència i l'ampliació de la xarxa d'aigua potable, garantint un subministrament d'aigua de qualitat i suficient per a tots els habitants de la localitat i millorar els efectes de la sequera.

Inversions en camins i accessos al nucli: Es duran a terme actuacions de millora en els camins rurals i els accessos al nucli urbà, afavorint a millorar la connectivitat i l'accessibilitat a diferents zones de la localitat.

Adequació del consultori mèdic local: S'executaran obres com la insonorització dels despatxos i altres millores d'adequació per garantir aquest servei al municipi.

A més, és notable destacar que la partida de Cultura, Festes, Joventut i Promoció Econòmica s'ha augmentat en un 16%, demostrant l'interès de l'Ajuntament en fomentar les activitats culturals, la participació juvenil i el desenvolupament econòmic del municipi, com a mecanisme d'arrelament.

El senyor Àlex Garcia, alcalde de Talarn, ha valorat positivament aquests pressupostos, destacant el seu impacte pel municipi i reafirmant el compromís de l'equip de govern amb el progrés i el benestar dels seus habitants.

Aquestes iniciatives, entre altres, es posaran en marxa en el marc del pressupost municipal de l'any 2024, amb l'objectiu de promoure el desenvolupament sostenible, millorar la qualitat de vida dels ciutadans i consolidar el creixement del municipi.